Наводимо слова автора без коментарів

Андрій Мальований
Андрій Мальований

Протягом останнього тижня (30 жовтня-5 листопада) Держекоінспекція розрахувала 7,2 мільйона гривень збитків за екологічні порушення, в той же час до держбюджету було стягнуто 5,1 мільйона гривень.

▪ Найбільше збитків завдано наднормативними викидами забруднюючих речовин в атмосферу ПП «Чайківка» Житомирської області. Держекоінспекція пред’явила підприємству претензію на відшкодування 1,78 мільйона гривень.

▪ Пожежа у заповіднику «Єланецький степ» Миколаївської області завдала збитків 1,6 мільйона гривень. Вогнем знищено більш ніж 6,8 тисячі дерев на площі 570 гектарів. Розслідувати причину пожежі та встановлювати винних осіб надалі буде обласна прокуратура.

▪ За незаконну вирубку дерев на Сумщині збитки на суму 1,4 мільйона гривень виставлені ОДАП «Охтирський агролісгосп». Матеріали за фактом рубки направлено до СБУ України.

▪ Також Держекоінспекція пред’явила претензію на відшкодування 668,9 тисячі гривень збитків КП «Кривбасводоканал» у Дніпропетровській області. Підприємство допустило забруднення земельних ресурсів площею 108 м2, адже здійснювало скид каналізаційних вод. Далі справою буде займатися поліція.