Політолог Тарас Семенюк на своїй сторінці в Facebook оцінив шанси кандидатів скласти конкуренцію чинному міському голові на виборах міського голови у жовтні.

«Варто мати на увазі, що кияни будуть оцінювати менеджерські та управлінські якості, а не яскраву картинку, шоу. В цьому світлі вибори мера столиці кардинально відрізняються від виборів президента чи до Верховної Ради. Вже очевидно, що перемогу в першому турі Кличко навряд чи здобуде. Тому буде йти змагання за вихід у другий тур. За це місце будуть змагатись три топ-кандидати: Андрій Пальчевський, Ірина Верещук та Сергій Притула. В цьому трикутнику найбільше управлінського досвіду має бізнесмен Пальчевський», - пише він.

Крім того, експерт запевняє, що місцеві вибори – це шанс для нових партій гучно заявити про себе та вийти на загальнодержавний рівень.

«Соціологічна група Рейтинг вже інформувала, що на місцевих виборах українці будуть голосувати за місцеві політичні партії. Для нових політичних проектів, зокрема «Перемога Пальчевського», це теж старт і випробування на міцність, адже місцеві вибори стануть стартом до загальнонаціональних. Здобутий результат, буде стартовим капіталом до виборів у Раду. Подейкують, що наступного року вони таки відбудуться», резюмував він.

Нагадаємо, вибори київського міського голови пройдуть 25 жовтня. Нещодавно партія "Слуга Народу" визначилася з кандидатом. Від партії влади за посаду мера посперечається Ірина Верещук. Андрій Пальчевський та Сергій Притула поки офіційно не підтвердили своє висування.